Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tvrdá realita v Los Angeles

Tak zase po týdnu píši další poznatky z LA. Aneb konstatování reality, „tvrdé reality“ (jak tomu říká Honzulka) dopravy tady v Los Angeles.

Z čeho jsem na palici je doprava. Neuvěřili by jste, kdyby jste tady nebyli, ale místní doprava je nightmare, která na mě vlítnula hned od prvního dne. To čemu my říkáme 4ka nebo 5ka v Praze se tady asi stává, já ji zatím nezažil, ale taková trojka je tady na běžném pořádku. Ale jaká trojka? Trojka v obrovském měřítku, tady jsou ty ulice neskutečně široké a minimálně tři pruhy ve všech ulicích. Neskutečná šnůra aut v každém směru po celý den. Zatím, protože nemám práci, jsem defacto řidič a vozím Karen každý den do práce. Je to 10 mil daleko (16km) a jedu to když je to volnější 40 minut. Když je to ucpaný, tak hodinu. Teď si vemte, ráno tam, já sám zpět a odpoledne znova. Celkem 40 mil a já strávím v autě skoro 4 hodiny denně. To všechno, protože zatím nemáme auto a Karen tedy se musí dopravit do práce. Auto už je snad pošéfovaný. Po dlouhém hledání a drapování jsme konečně vybrali. Zprvu jsme chtěli koupit staré auto, ale ty lidi jsou úplně blbý. Neskutečně hloupej systém. Uvedu příklad. Stará past Honda Civic 10 let stará a chtěj za to 5-7 tisíc USD…se snad ty lidi úplně zbláznili. Jsem říkal Karen, nejsem blázen abych za takovou starou past platil přes sto tisíc. Nicméně když lidem voláte, všichni…ALE úplně všichni mají hlasovej záznamník. To je věc z které jsem úplně na palici. Takže, voláte a předpokládate, že člověk to chce prodat a že bude na telefonu. Nic, je tam záznamník, necháte message a čekáte že se ozve. To taky udělají, ale co potom. Jeden řekne, že už je to prodaný, s dalším si dáte schůzku, ale on tam není. Jezdit přes půl města kvůli takový pastě a pak čekat na něj 40 minut a když posléze zavolá, že jel na oběd to vzdávám a jedu zpět.

Sranda je, že u nás v Evropě, nebo alespoň v okruhu mých přátel nikdo hlasový záznamník nepoužívá, protože: lidi ho nepoužívají a kdysi byl dokonce zpoplatněnej, tudíž lidi co na něj volali za to platili. Když se na něj dovalali, byli tak akorát naštvaný, že to dotyčný nezvednul a zprávu stějně nezanechali. Dotyčnému nicméně přišla zpráva, že má hlasový záznam. Zavovala si tedy na záznamník, který i pro něj opět zpoplatněn a tam žádná zpráva nebyla. Tudíž oba nasraný a nepoužívalo se to. Podle mne přežitek a jen myckeimausové to stále používají.  No nic, nechali jsme toho a rozhodl jsem, že pořídíme úplně nové. Strejda od Karen dělá v mercedesu a dal nám nabídku na Honda Accord. Zaplatíme 2.500 USD jako první splátku a a pak tři roky 200 USD/měsíčně., což je relativně ok. Ŕíkal, že ten accord je překvapivě levnější něž menší civic a třeba toyota corrola. Takže budeme mít úplně nové auto, snad už brzy abychom si neustále nepůjčovali auto sestry Eunice. Když jsem šel pěšky na českej konzulát, kterej je kousek od místa kde teď bydlíme, tak úplně vidíte jak jsou všechny mosty na dálnici, která prochází městem, 2x, 3x rozšiřovaný a jak to neustále zvětšujou a přitom to pořád nestačí je neskutečný. Ta dálnice má 6 pruhů v každým směru (a to není ta největší) a stejně to nestačí. Včera mi někdo říkal, že budou stavět druhé patro nad každou dálnicí. Tady fakt už neví jak by jinak se vypořádali s dopravou, těch aut je tady fakt nesmysl. Jako turistovi předtím mi to nepřišlo, ale jako účastníkovi se to samozřejmě nelíbí. Každý tady na to nadává a nedivím se pro to lidi tak sere.

Většina aut je evropská, kde dominuje BMW a Mercedes a závěsu Porsche. Zbytek jsou japonci Honda a Toyota a úplně na konci jsou ty jejich americký sračky. Je to asi výjimka z celých USA, ale tady je fakt dominanta evropských aut. Všechny takový ty americké káry tady už neuvidíte. Ono celý LA je přesycený milionářema, který nemusej dělat nic a uživí je to na věky. Maj nahrabáno a renta z jejich nájemních domů a budov jim vynáší měsíčně nesmysly. Přemýšlel jsem jak to tady chodí a proč tady nevidíš nikoho pořádně pracovat. Tady pracujou všehovšudy jen mexikáni, asiati a černoši…to je vše.  Bílej nedělá, protože mu vydělávaj právě ty nemovitosti. Tady vlastně už všechno je postavený, všichni maj všechno a peníze se jen přelejvaj mezi bohatejma stále dokola. Nikdo nic netratí i když mají výdaje, protože jim vydělávájí ty budovy.

Všechno platěj přistěhovalci a lidi s nejnižším příjmem, kteří jim defacto odvedou většinu výdělku

Autor: Tomáš Kohoutek | pondělí 4.6.2012 14:33 | karma článku: 18,94 | přečteno: 2072x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Zavítal jsem do JPL v Pasadeně.

Dnes se spolu podíváme do výzkumného ústavu, nebo laboratoře chcete-li, proudového pohonu ve městě La Canada Flintridge, poblíž Pasadeny v Kalifornii v USA se zabývá vývojem pohonných jednotek pro sondy a letouny „Národního úřadu

19.9.2016 v 22:48 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Americká Matějská pouť v San Diegu

Dnes se spolu podíváme do San Diega, resp. na úplný sever San Diega, Del Mar, kde hned na dálnici č. 5, spojující Los Angeles a San Diego se každý rok v červnu koná tzv. San Diego County Fair.

12.7.2016 v 0:57 | Karma: 18,45 | Přečteno: 589x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Otevřený dopis adventureovi-Pavlu Klegovi

Dlouho jsem nic nenapsal a tak to tentokrát bude jen psaní bez obrázků a to přímo jednomu člověku. Asi ho mnozí z vás znáte. Jmenuje se Pavel Klega.

9.7.2016 v 2:29 | Karma: 26,42 | Přečteno: 3371x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Harry Potter v Universal Studiích se brzy otevře

Vím, psal jsem o tom v roce 2013, ale musím se k tomu ještě jednou vrátit. Předně se chci omluvit za dlouhý výpadek mých blogů, ale nějak mne poslední dobou opustila psací múza.

4.4.2016 v 1:31 | Karma: 15,27 | Přečteno: 902x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Whole Foods - vysavač na peníze

Pojďme se dnes spolu podívat na jeden řetězec s potravinami tady v usa. Je drahý, je skvostný a jmenuje se Whole Foods.

22.11.2015 v 1:33 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Budeme radikální. Pro zachování důchodového věku uděláme všechno, řekl Havlíček

28. dubna 2024  13:28

Hnutí ANO udělá vše pro to, aby se nezvyšoval důchodový věk, řekl v pořadu Za pět dvanáct Karel...

Malostranský zápisník: Ze tří žen zbyla ve vládě jedna, ale ta zase vydá za tři

28. dubna 2024

Premium Proč se opět nepovedla feminizace české vlády? Kdo je poslední vládní květinka, která když mluví,...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek. Představil strategii zdravotnictví

28. dubna 2024  12:58

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik