Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

2 týden v Los Angeles

Čau, tak jak se máte? Další týden za náma. Jinak my jsme během posledního týdne pošefovali spoustu věcí. Na vysvětlenou bych chtěl uvést, že do Los Angeles jsem přijel v říjnu minulého roku a tohle jsou zkopírované dopisy domů, které jsem posílal rodině a přátelům domů emailem. Než se dostaneme do současnosti a pojedeme přímo z ostra, budu zde pastovat tyto staré dopisy. Tudíž se nelekněte, že mám běh událostí docela pádí velkou rychlostí. Dnes si povíme, jak jsme navštívili Yosemite národní park, sehnali jsme chytré telefony, auto a byt.

Yosemite National ParkKóha

Tak za prvé mobily. Chtěli jsme si koupit iPhone 4ku, protože po vydání 4Sky, ta 4ka šla na 99,-USD což je pohoda, ale najednou když už jsme to šli koupit, tak Karenina sestra Eunice nám řekla, že nám rozdíl do 4Sky doplatí, takže jsme nakonec skončili u 4Sky, která stála 199,- USD. Koupili jsme si každý černou 4S s pamětí 16GB. Stálo nás to podepsat smlouvu na 2 roky s měsíčním paušálem 140,- USD (pro oba, máme rodinný plán) Je v tom 700 minut zadarmo kamkoli v rámci USA, 250 SMSek a 2,0GB dat. Normálně bez smlouvy by ten mobil stál 649,- USD (32GB stojí 749,- a 64GB 849,- USD) Jinak jsme byli minulý víkend v Yosemite národním parku, což byl docela dobrej výlet.

Sice se tam jede cca 6 hodin, ale návštěva stojí za to. Přijeli jsme tam ve čtyřech, já, Karen a dvě její nejlepší kamarádky. Hang a Nada, obě byly na naší svatbě.

Ta chatrč co je na obrázkách, je naše ubytování. Přesdstavte si, že to stálo 92,- USD. Normálně když jsem to viděl jsem do toho nechtěl vůbec vlézt. Musel jsem si půjčit prostěradlo, abych to jako dal na to matraci a měl lepší pocit že spím na čistým. Ne že nemám rád campování a spaní ve spacáku, ale tohle byl fakt jako humus na pohled. Člověk neví kdo tam spal před tebou, očividně se to neuklízí.

No nic, projeli jsme parkem, kterej je fakt úžasnej a potřeboval bys tak 2 týdny, abys ho pořádně prozkoumal. Já už jsem tam byl v roce 2000, ale vůbec jsem si to nepamatoval. Večer jsme si udělali oheň a děvčata si pekli tzv. Smorfs. Je to marshmelow (to je takový ty měkký jakoby houby, barevný kostky velikosti 3cmx3cm sladký až moc) opečený a zmáčknutý kouskem čokolády a crekrů z obou stran. Ani jsem to nechtěl ochutnal, protože to bylo hnusný už na pohled. Tam je to ale táborácká delikatesa. Spali jsme jednu noc a druhý den na cestě zpět jsme zajeli do Sequioa narodní parku podívat se na tisícileté stromy, borovice sequoia, které dosahují neuvěřitené výšky a obvod kmene jde do metrů. Jsou na několikách fotkách, jsou fakt majestátní.

V tomhle má ten park co nabídnout. Ten vodopád na fotkách se jmenuje Yosemite waterfalls a je to jeden z největších vodopádů tam. Na jednom parkovišti jsme se střetnuli s jelenem nebo co to bylo. Zvířata tam jsou úplně bez hamby a lidí se nebojej, prostě si tam majestátně kráčí mezi autama.

Byl ode mne na 3 metry. To jsme ještě neměli auto a byli jsme s Hang tou modrou hondou civic, Nada, ta jela ze San Franciska a ta měla toho starýho psa BMW 3 convertible.

Po neděli jsme konečně sehnali auto. Karen strejda nám sehnal hondu accord special edition, 2,4l motor 200 koní, bílá barva, kožený vyhřejvaný sedačky. O autě napíšu jinej dopis, protože to je jiná story. Je to na leasing a platíme 195,-USD měsíčně na tři roky. Museli jsme dát 2.500,- předem jako zálohu a po těch třech letech to není naše. Nevím kolik bude odkup, ale nové to ato stálo 22.000,-, takže to asi pak nebude zadarmo. Nicméně nám strejda říkal (on je dealer Mercedesu), že měli akci a že ten accord ted momentálně vychází levněji, něž civic a než corolla. My jsme chtěli nejlevnější malé auto a nakonec skončíme u tohohle mastodonta. Je to velký auto.

Celý minulý týden jsme scháněli bydlení a nakonec se nám to na poslední chvíli podařilo. Myslím, že celkem slušně. Budeme mít 1+1 velkej byt hned vedle Universal studii, pěšky tak 5 minut. Je to v klidné části, hned vedle je velkej krám s potravinama, a metro. Karen to bude mít jednu stanici do práce.

Pracuje v Hollywoodu a takže kdokoli k nám přijede na návštěvu, tak je běhen 15 minut v centru města. Docela pecka. Všechno co jsem za ten týden navštívil byl humus. akt jsem často nevěřil co tady nabízej za byty. Pro evropana to byl šok, protože jsme hledali kolem 1.000,-/měsíčně a to je na český poměry nesmyslná částka na byt 1+1. Tady to byl hnus, kdy jsi měl šinavej koberec, všude špína, mezi oknem a zdí škvíry, všechny ty skříně a dvířka od skříněk v kuchyni..... to kdyby jste viděli, bylo by vám špatně. Jednou to tam naistalovali (dejme tomu před 30-40 lety) a od té doby to tam furt je a jenom to natíraj, ale stylem že neškrábou starý vrstvy, ale normálně nahrubo natíraj další vrstvy přes ty starý a to i se špínou. Takže v podstatě po delší době už ty dvířka nejdou zavírat kvulivá síle těch vrstev. No na palici. Všechno ze dřeva, takže se všechno houpe. No naštěstí tohle není náš případ a my máme všchno nové, podlaha masivní dřevěná nová k obýváku a nový koberec v ložnici. Novou myčku, lednici. Byt bude v dispozici koncem týdne, tak pak pošlu fotky. Karen přátelé a rodiče nám dají zadarmo nějakej nábytek do začátku, takže to snad bude v pohodě.

Jinak pracuju na životopise, to co jsem měl podle Eunice byla sračka a místní lidé by tomu neorzumněli. Tak tento týden se začnu věnovat posílání životopisu.

Jsem se divil, že jsem nedostával odpovědi na již zaslané.

Tento víkend jsme se byli podívat v místní botanické zahradě, kterou vybudoval jeden mecenáš a udělal z ní neziskovou organizaci. Něco jako u nís botanická zahrada.

Nesmyslně veliká, ani nejde za celý den projít. Jsou z ní tady pár fotek, tak se podívejte.

No a pak ještě dvě fotky co jsem vyfotil za jízdy, kdy si na auto dal paťák ty třiadvacítky eletrický kola. To auto vypádá jako neskutečnej zabiják. Ale to už jste viděli na FB.

Tak to je za druhý týden asi vše, zase ozvu a podám zprávu. Zatím se mějte a pozdravujte

Autor: Tomáš Kohoutek | neděle 3.6.2012 14:32 | karma článku: 14,44 | přečteno: 1194x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Zavítal jsem do JPL v Pasadeně.

Dnes se spolu podíváme do výzkumného ústavu, nebo laboratoře chcete-li, proudového pohonu ve městě La Canada Flintridge, poblíž Pasadeny v Kalifornii v USA se zabývá vývojem pohonných jednotek pro sondy a letouny „Národního úřadu

19.9.2016 v 22:48 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Americká Matějská pouť v San Diegu

Dnes se spolu podíváme do San Diega, resp. na úplný sever San Diega, Del Mar, kde hned na dálnici č. 5, spojující Los Angeles a San Diego se každý rok v červnu koná tzv. San Diego County Fair.

12.7.2016 v 0:57 | Karma: 18,45 | Přečteno: 589x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Otevřený dopis adventureovi-Pavlu Klegovi

Dlouho jsem nic nenapsal a tak to tentokrát bude jen psaní bez obrázků a to přímo jednomu člověku. Asi ho mnozí z vás znáte. Jmenuje se Pavel Klega.

9.7.2016 v 2:29 | Karma: 26,42 | Přečteno: 3371x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Harry Potter v Universal Studiích se brzy otevře

Vím, psal jsem o tom v roce 2013, ale musím se k tomu ještě jednou vrátit. Předně se chci omluvit za dlouhý výpadek mých blogů, ale nějak mne poslední dobou opustila psací múza.

4.4.2016 v 1:31 | Karma: 15,27 | Přečteno: 902x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Whole Foods - vysavač na peníze

Pojďme se dnes spolu podívat na jeden řetězec s potravinami tady v usa. Je drahý, je skvostný a jmenuje se Whole Foods.

22.11.2015 v 1:33 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku dnes opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik