Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

New truck - můj nový náklaďák

Všechny vás zdravím. Po velmi dlouhé pauze zase o sobě dávám vědět formou blogu a chtěl bych úvodem říci, že jsem si dal závazek psaní jednoho blogu každý týden.

Takže odteď bude blog každé pondělí. Sleduji totiž na Youtube jednoho frayera, Casey Neistat se jmenuje, a mimo to, že pastuje blog den co den, má velký talent. No a od tohohle paťáka jsem si vzal příklad a chtěl bych touto cestou vyjádřit svůj závazek psát blog pravidelně. Odteď tedy bude blog vždy v pondělí ráno.

Dnes to bude taková rychlovka a bude o tom, jak jsem zakoupil svoje první auto, resp. Náklaďák pro svůj biz. V sobotu jsem totiž zakoupil Toyotu tacomu. Dlouho jsem rozmýšlel, co zakoupit. Momentálně totiž jezdím ve Ford transit connect. Je to malá dodávka, uzavřená pixla, což je na jednu stranu velmi dobře, páč parkuju zatím na ulici (barák s garáží tady bohužel zatím nemáme) a nikdo z toho vybavení, co tam mám, neukradne. Na druhou stranu je to ovšem hodně špatný v tom, že tam taky vozím chemikálie, kyselinu a hlavně chlór na dezinfekci vody a z toho jdou výpary jak svin. Mě už snad ani pořádně nefunguje čich, není to dobré to furt cejtit. Ty láhve jsou zazátkovaný, chlorové tablety jsou zvlášť zabalené a v uzavíratelné plastové nádobě a přesto to jde ven. Je to běs. No a pro to jsem se rozhodnul, že si pořídím valník a všechno dám ven a čuchat to už nebudu. Problém tedy nastává v okamžiku, kdy budu parkovat venku. Musím si dokoupit takovej ten kryt, co tady má každej druhej anebo vůbec celou nástavbu, kdy tam budu moci dát víc věcí a celkově se ten prostor zvětší na výšku.

Ale abyste věděli, o čem tady vůbec mluvím, tak se na tu krasavici pojďme společně podívat.

Abych vás hned z kraje vyvedl z omylu. Ne, není to nové auto, je to stará fena. Rok 1998, takže má nějakejch 17 let. Třímístnej pick up, nic extra z toho nečejkejte. Koupil jsem jí za 4100. Původně chtěl 4300, trochu jsem ho srazil, ne zrovna moc. Koupil jsem to za živý, žádná půjčka, žádný úroky, žádnej leasing. Tyhle auta kolem tohoto ročníku se tady pohybují od 2,5 do 4,5 v závislosti, jestli to má prodlouženou kabinu o takovou tu nouzovou sedačku za řidičem anebo kolik to má najeto majlí. Karen nechtěla, abych kupoval něco, co má hodně majlí. Tahle má 135k, což ještě jde. Hlavní je, že je v perfektním stavu. Ano, byla možná drahá, ale zase nemá vevnitř potrhaný sedačky, vyrvanej interiér atd. Tady jak s tím povětšinu jezdej dělňasové, tak je to bída no.

Má all terrain kola, takže to alespoň trochu vypadá, jako teréňáka ne jako klasická továrka. Líbí se mi, jak je to docela krátký. Ty extra caby jsou děsně dlouhý.

 

 

 

 

 

Ten ford se kterým teď jezdím není moc dobrej. Má to hrozně maličkou převodovku, takovou kočičku, která toho moc neutáhne a pokud auto naložíte moc, tak se vám taky může stát, že ji utavíte. Má to vzadu na boku místo skel plechy, takže se s tím hrozně špatně „coubá“. A hlavně, je to Ford, americký auto a ty jsou doposavad spojeny s hroznou kvalitou. Nechci Forda hanět, sám jsem ho měl, měl jsem šest let Forda focuse. Koupil jsem ho úplně nového a nebyl s ním žádný problém, ale vyrobenej v UK pro Evropu a takže jiná kvalita. Tady jsou ty americký značky děsně za zenitem. Až v poslední době se to začíná zlepšovat. Přijde mi, jako by všechny ty americký auta zaspaly dobu jako kdysi u nás třeba Zetor. U nás to bylo hlavně kvůlivá bolševikovi a RVHP. Komouši je dusili a tak nemohli s vývojem nic dělat, jen co jim papaláši nadiktovali. Tady tomu je trochu jinak, tady není komunismus, ale pohodlnost a snaha udělat co nejvíc škváry na úkor lidí. Začalo to takovejma úsporama, jako jsou třeba např. sjednocený žárovky. Nevím, kterej blbec to vymyslel, ale tady mají americký auta jednu žárovku na brzdovku a blinkr zároveň. Když brzdíte, tak jako v pohodě. V okamžiku, když do toho začnete blikat změnu směru, z nepřerušovaného světelného signálu se stane přerušovaný se stejnou barvou…červenou. Je to taková hovadina a hlavně děsně nebezpečný. Člověk zvyklej ze zbytku světa na blinkr oranžové barvy se najednou diví na červenou barvu. Někdy je to fakt na bouračku, páč to ani nezaregistrujete, že ten před váma odbočuje. Pak jsou to především materiály, použité na interiér. Nejhorší kvalita plastů, co vám po pár letech vyšisuje, zkroutí, odpadne. To jsou především značky Chrysley, Pontiac, GMC, Ford, ty v „kvalitě“ vedou prim. Úplně nejhorší podle mého názoru je ten Chrysler. Když si vzpomenu, že jsem kdysi pomýšlel o koupi té pasti Chrysler PT cruiser, tak po mě jdou mrákoty. Třeba takový auto, se na něj podívejte. Kdo v dnešní době přichycuje světla ke karosérii šroubama tak, aby byly vidět? Nikdo!

 

 

 

 

 

 

Jasný důkaz, zadní lampy a jsou tam šroubky, jak za krále klacka. Přitom to auto je nový. Dnes už se to takhle přece nedělá. Nebo jsem se onehdá octnul v Beverly Hills, přímo před radnicí byla taková exhibice umění. Vystavovali tam různí umělci a mimo jiné tam byl taky stánek Amerického Cadillacu. Takovej přenosnej showroom. Jdu kolem a jen kroutím hlavou, jak někoho něco takovýho mohlo jen napadnou. 90% lidí, žijících v Beverly Hills vlastní evropská auta a už vidím, jak se někdo řítí si koupi takovou americkou sračku. Možná to bylo auto bohatýrů, ale ty doby jsou dávno pryč a všechny ty ameriky zaspaly dobu se šestilitrovejma motorama, co žerou 15 na sto.

Další věc, co tady vymysleli, aby vyždímali co nejvíc dukátů na úkor kvality. Mají tady tři druhy benzínu. 87, 89 a 91. 87 je nejlevnější. Čísla značí počet oktanů. U nás, jestli se nepletu, tak to začíná na 95 a jde to někde až do 100, že? Tady to tak ponížili, aby výroba nebyla tak drahá. (alespoň si to tak myslím, čím větší oktanové číslo, tím dražší proces na výrobu). Ty motory tady musí být nějak poštelovaný, jinak nevím. Tuhle jsem četl, jak „Trabantí cirkus“ v Austrálii zavařil klikovku, páč tam lili ten samej nejlevnější benzín a posléze se dozvěděli, že to kurví motory a že evropský auto na to nejedou. Co pak teda tady všechny ty evropský auta dělaj. Musej kupovat za á) ten nejdražší beznín a za bé) ještě bejt nějak poštelovaný počítačem, jinak tomu nerozumím. U nás, když si koupíte bavce nebo meda, tak je povinnost tam lejt přinejhorším 98-čku. Tady je nejlepčí benzín 91-ka….tak tomu nějak nerozumím.

Ale zpět k tomu fordu. Nějakým způsobem přitahuje pozornost místních spoluobčanů. Přišlo mi to divný, když se mě na to auto ptal asi třetí občan. Pak mi do docvaklo. To auto totiž vypadá evropsky a lidsky. Oni totiž všechny ty předešlé modely byly právě takové ty americké sračky takovéhoto typu.

Klasická hnusota osmdesátek.

No nic, já šel do japonce, páč mi manželka sama říkala: „jen proboha ne žádný americký auto, to jsou sračky“

Tak snad mě nějaký ten pátek povozí, no. Doufám. :D

Příště se podíváme do New Yorku, tak v pondělí v devět se na vás těším. Čau

Autor: Tomáš Kohoutek | pondělí 3.8.2015 0:19 | karma článku: 11,85 | přečteno: 491x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Zavítal jsem do JPL v Pasadeně.

Dnes se spolu podíváme do výzkumného ústavu, nebo laboratoře chcete-li, proudového pohonu ve městě La Canada Flintridge, poblíž Pasadeny v Kalifornii v USA se zabývá vývojem pohonných jednotek pro sondy a letouny „Národního úřadu

19.9.2016 v 22:48 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Americká Matějská pouť v San Diegu

Dnes se spolu podíváme do San Diega, resp. na úplný sever San Diega, Del Mar, kde hned na dálnici č. 5, spojující Los Angeles a San Diego se každý rok v červnu koná tzv. San Diego County Fair.

12.7.2016 v 0:57 | Karma: 18,45 | Přečteno: 589x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Otevřený dopis adventureovi-Pavlu Klegovi

Dlouho jsem nic nenapsal a tak to tentokrát bude jen psaní bez obrázků a to přímo jednomu člověku. Asi ho mnozí z vás znáte. Jmenuje se Pavel Klega.

9.7.2016 v 2:29 | Karma: 26,42 | Přečteno: 3371x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Harry Potter v Universal Studiích se brzy otevře

Vím, psal jsem o tom v roce 2013, ale musím se k tomu ještě jednou vrátit. Předně se chci omluvit za dlouhý výpadek mých blogů, ale nějak mne poslední dobou opustila psací múza.

4.4.2016 v 1:31 | Karma: 15,27 | Přečteno: 902x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Whole Foods - vysavač na peníze

Pojďme se dnes spolu podívat na jeden řetězec s potravinami tady v usa. Je drahý, je skvostný a jmenuje se Whole Foods.

22.11.2015 v 1:33 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik