Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Harry Potter v Universal Studiích se brzy otevře

Vím, psal jsem o tom v roce 2013, ale musím se k tomu ještě jednou vrátit. Předně se chci omluvit za dlouhý výpadek mých blogů, ale nějak mne poslední dobou opustila psací múza.

Nevím, čím to je, ale pokaždé, když jsem zasedl k počítači, že budu pokračovat, vůbec se mi nechtělo a hlavně jsem nevěděl o čem psát. Mám rozepsaných několik článků, ale už měsíce čekají na dopsání.

Nic, snad se múza tentokrát dostavila a tak toho musím využít. Žena Karen má občas dobrý věci, jako tentokrát zase překvapila a to nejen mne. Bydlíme asi dvě minuty autem od Universal Studií, pěšky to je řekněme 20 minut. Normálně bych to chodil pěšky, ale tady nikdo pěšky nechodí. Všichni jezdí autem a nesnažte se to změnit, narazíte. Doma bych to měl jako z baráku na vlak a že jsem to šel tisíckrát do školy a do práce bych mohl vyprávět, tady holt jedem autem. Že se to nevyplatí hlavně finančně vám dojde hned v zápětí, když řeknu, že parkovné stojí minimálně $18. To je pokud jdete do parku, pokud jedete na film (je tam i multiplex), tak dostanete slevu $13 a parkovné vás vyjde na „$5“. I tak je to dost. No a my tam párkrát na ten film jedeme. Už se nám taky párkrát stalo, že jsme si zapomněli u pokladny kina říct o tu slevu a to pak těch 18 zabólí. No nic, abych přešel k věci. U nás v baráku bydlí jedna ženská a ta nám jednou půjčila takovou průkazku na parkovné, kdy jsme nemuseli nic platit. Taky nám poradila, že tu kartičku, na kterou tam můžete 12x zaparkovat zadarmo (oni to procvakávají kleštěmi) si můžeme jako rezidenti Studia City taky zadarmo pořídit. Oni totiž v rámci komunity pro lidi, kteří bydlí ve Studiu City což je čtvrť Los Angeles, kde se studia nacházejí a kde shodou okolností bydlíme i my, poskytují tuto kartičku zcela zdarma. A tak Karen vyplnila formulář, ten jsme zaslali do Studií a po nějakém časem nám přišla kartička, která nás opravňuje 12x zaparkovat ve Studiích zadarmo. Rys barderys!

Je to asi měsíc, kdy opět mluvila s tou paní z domu…Bonie (čti Bonýýý..), tak se jmenuje a ta ji zase opět dala radu, že Studia pořádají pro majitele těchto karet návštěvu jakési nové atrakce ještě před jejím oficiálním otevření a že prý stačí zarezervovat den a můžeme zadarmo zajít.

Teď se vrátím do roku 2000, kdy jsem tam byl poprvé. Tenkrát stál lístek do Studií $35, o tři roky později v roce 2003 $42 a rove 2011 už dokonce $70. Psal jsem o tom tedy v roce 2013 můj první článek a kolik to stojí dnes se ptáte? Dnes to stojí $115 u pokladny. Pokud si to koupíte online dopředu, tak to stojí méně, ale furt je to strašná palice. Ještě třeba pro samotného jedince možná, ale jdete tam s celou rodinou a jen za lístky $430 a s parkovným a jídlem jste tam bratru za $500 jen to fikne. A přes to všechno tam mají stále plno. No ale vraťme se k mojí ženě. Ta to celé tedy zajistila jo a navíc jsme si každý mohl dotáhnout jeden doprovod. Takže jsme dostali ZADARMO čtyři vstupenky na tu novou atrakci. Karen vše zorganizovala, pozvala naše dva známé, dohodl se termín a razilo se. V té době jsem já vůbec nevěděl, o co se jedná. Žil jsem v iluzi, že nás pustí na tu jednu atrakci a sbohem. Myslel jsem, že nás na hlavním vstupu někdo vyzvedne, zavede jako doprovod na atrakci a pak zase vypustí ven, protože jsme si museli dohodnout i přesnou hodinu vstupu. Ani jsem nevěděl, co že to bylo za novou atrakci. Jedeme tam a v tom se dozvídám, že jde o novou atrakci s názvem Harryho Pottera. „Cože, Harry Potter?“ Povídám…“Co to bude za hrob?“ Teď mě čtenáři ságy odpustí, ale sám jsem nečetl ani jednu knihu, na filmu jsem byl tuším jen na prvních dvou a pak jsem to zabalil, protože mi to přišlo na palici. Vůbec celá ta sága byla jen…nic nebudu to špinit, nečetl jsem, neviděl, nebudu posuzovat.

No a teď se podržte, už u hlavní brány mi došlo, že jsme dostali originál lupeny na celodenní vstup s tím, že se dostaneme do části s novou atrakcí Harryho Pottera ještě před jejím oficiální otevřením 7.4.2016 pro čtyři osoby, dítě s náma, parkovné a to celé ZADARMO.

No tak se pojďme konečně spolu podívat na tu atrakci. Vešli jsme do Studií a jdeme rovnou tam, to je snad jasný, ne… U vstupu nám kontrolují lístky a jména, jestli jsme na seznamu. Takhle vypadala vstupní brána.

Bradavice v reálu…na palici. Svět kouzel Harryho Pottera. Oni tam na zelené louce postavili funkční maketu Bradavic v životní velikosti. V té době jsem věděl, že to už fungovalo v Universal Studiích na Floridě, ale nevěděl jsem, že to otevřou i tady v LA. Bylo ještě ráno a tak obloha byla pod mrakem a na té fotce to vypadá, jak v zimě, co?

Najednou jsem jakoby ožil a začal vše sledovat kolem. Bylo to něco úžasného, co tam vytvořili. Vypadalo to fakt realisticky. Na první pohled fakt pecka, na ten druhý už ne, ale tom za moment. Tady je hlavně o tu atmosféru a o to, že se tam vyblbnou hlavně děti. Že to celé, i když to vypadá realisticky, je z betonu a papundeklu bude zajímat tak asi jen mne, pana Vomáčku a to tak asi všechno. Řeknu vám, že vás to tam vtáhne, každej druhej měl v ruce takovou tu čarodějnickou hůlku, co měl Harry Potter. Že stojí $40 obyč a $48 taková dražší, co umí pár nesmyslů navíc…to nikdo neřeší. Je to součást merchandisingu a jako takový je součást celého filmového průmyslu a pokud to na plný kule rozjel před skoro čtyřiceti lety George Lucas se Star Wars, teď je to součást každá velká franchisa, jako tady Harry Potter.

Ostatně tady jsou hůlky, každá jiná a dostane je v pecka krabici. Jakbysmet ne, když to stojí takovej ranec.

Ty obyčejný, levnější byla jen čistě hůlka. Ty dražší v sobě měly jakési čidlo a po celých Bradavicích byla takové místa, kde si člověk stoupnul a podle návodu na zemi (a teď budu trochu mluvit anglicky), „zakástil spell“ (pronesl kouzlo), zamával opět podle návodu hůlkou a „něco se stalo“, třeba se rozsvítily žárovky v okně, nebo roztočilo kolo atd. Pokaždé něco jiného a měli jste vidět ty davy lidí, co si koupily tu dražší a pak se snažily dělat ty kouzla.

Celé Bradavice je v podstatě jedna velká vesnice s velkým hradem uprostřed. Ve vesnici jsou pochopitelně hlavně obchody, kde si můžete koupit všechny ty cetky a hůlky a hlavně se tam stojí obrovské fronty. Já se do toho hlavního obchodu ani nedostal, protože při představě, za frontě strávím min. půl hodiny se mi nechtělo čekat. Dále je tam jedna velká restaurace. Ta měla kupodivu dobré jídlo, to se zlepšilo. No a jsou tam dvě hlavní atrakce. Na obou jsme byli. Jedna je taková malé horská dráha pro děti. Pokud tam není fronta, tak v pohodě běžte, jinak čekat tam třeba půl hodiny, tak bych byl asi vytočenej. Jízda trvá všeho všudy asi 30 sekund. Je z ní ale dobrej pohled na ten zámek.

Ten je vskutku obrovskej. Jen se podívejte na velikost těch lidí, vstupujících dovnitř a celkové výšky. Uvnitř je hlavní atrakce a to, kvůli čemu tam lidi choděj. Takový ten nový druh dráhy, kdy to s váma jede, vznáší se a vy koukáte ve 3D na projekci, která je všude kolem vás 360 stupňů. Půlka toho hradu ovšem zabírají takové ty uličky/hadi (co jsou třeba na letišti, aby usměrnily tok fronty lidí). Očekávají asi hordy lidí a tohle má všechno pomoci k rychlosti zpracování příchozích návštěvníků. Ostatně tady v usa jsou ty zip lajny všude.

Tady je pohled na Bradavice z horské dráhy.

Taky tam párkrát za den zpívají.

A lidi na to koukají. Ale mrkněte na ten hrad, pecka co?

Všechno to vypadá realisticky, i ten mech nechybí. Jako byste se octnuli v době krále klacka.

I na zemi stopy ptačího trusu a sov, odpočívajících na hambálkách.

Na první pohled všechno krásný, na druhý pokud si všímáte a šaháte na věci, zjistíte, že to je všechno levota. Třeba tyhle trámy vypadají jako pravé, ale nejsou. Je to obyčejná betonová omítka, kterou někdo pracně vytvořil tak, že vypadá, jako trám. Celé to je ve skutečnosti Potěmkináda. Ty zdi, všechno je to OSB desky, na tom je rabicka a natažení cementové omítky. Pak vám tam udělají tyhle otisky vylisováním nebo si s tím prostě maník pohraje těsně předtím, než to ztvrdne, nožem a koštětem tam udělá ty detaily a pak přijde malíř a celé to stříkne a dá tomu tu „patinu“. Zrovna tenhle „trám“ byl dutej, jak prase, když jsem na něj zaťukal. Stejný je to s mechem, hovnami a sovami. Ale kdo by to zkoumal tak podrobně? Kvůli tomu tam přece nejsme a mě to bylo koneckonců jedno, hlavně že se to lidem libí a plní Universalu pokladnu. Byli jsme tam v neděli 20.3. a bylo tam tolik lidí (a to jen lidí s pozvánkou nebo speciálními lískami, jako my), nechci to tam vidět, až to oficiálně otevřou toho 7.4.

Ale snaha je tam všude vidět. Ty komíny, jak jsou nakřivo, zdi nakřivo, sníh na střechách atd.

Třeba tady, vypadá to jako dřevo, ale dřevo to není, komplet ta střecha.

Restaurace má atmosféru. To se musí nechat.

Ale jo, pro toho, kdo miluje celou ságu, to bude zážitek třeba na celý život, pro mě to bylo fajn zpestření dne a naše kamarády. Karen kámoška byla unešená, ta tam mohla strávit celý den a nikdo jí tam odtud nedostal, i když jste s celou vesnicí hotovi třeba za dvě hodiny. Druhý den nám poslal děkovnou zprávu s tím, že ji úplně všichni v práci záviděli, kam že se to prý dostala.

No a náš druhý kamarád skóroval big, podívejte, na koho tam narazil a o kom se s námi podělil.

Ano, to je Kylie Jenner, dcera známého rodinného klanu Kardashiens, která tam byla s tím raperem Tygou a celým entouragem (čti „ontoráž“), neboli doprovodem kamarádů a najmuté ochranky.

No nic, tak zase příště Universale, „It’s been real“

Kdo se chce podívat a nevadí mu to vražedné vstupné, určitě doporučuji při návštěvě LA zajít. Je to na celý den, takže plánujte dopředu. Studia nejsou jen o Bradavicích. Pamatujte, na studiích co je vůbec nejlepší a co byste neměli za žádnou cenu propásnout je ta jízda autobusem skrz celé studia. To je ta nejlepší atrakce, kterou tam zažijete.

 

PS. Víte, co mi tady v LA a vůbec v celých USA nejvíce chybí. Zvuk kostelních zvonů. Nejsem žádnej věřící, do kostela chodím jednou za uherjskej rok a to jen ze zvědavosti, ale ten zvuk….to, jak to každou hodinu odbíjí tady nikde není. USA si hrajou na bůhvíjaké věřící, ale tohle tady nemají a mě to děsně chybí.

Autor: Tomáš Kohoutek | pondělí 4.4.2016 1:31 | karma článku: 15,27 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Zavítal jsem do JPL v Pasadeně.

Dnes se spolu podíváme do výzkumného ústavu, nebo laboratoře chcete-li, proudového pohonu ve městě La Canada Flintridge, poblíž Pasadeny v Kalifornii v USA se zabývá vývojem pohonných jednotek pro sondy a letouny „Národního úřadu

19.9.2016 v 22:48 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Americká Matějská pouť v San Diegu

Dnes se spolu podíváme do San Diega, resp. na úplný sever San Diega, Del Mar, kde hned na dálnici č. 5, spojující Los Angeles a San Diego se každý rok v červnu koná tzv. San Diego County Fair.

12.7.2016 v 0:57 | Karma: 18,45 | Přečteno: 589x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Otevřený dopis adventureovi-Pavlu Klegovi

Dlouho jsem nic nenapsal a tak to tentokrát bude jen psaní bez obrázků a to přímo jednomu člověku. Asi ho mnozí z vás znáte. Jmenuje se Pavel Klega.

9.7.2016 v 2:29 | Karma: 26,42 | Přečteno: 3371x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Whole Foods - vysavač na peníze

Pojďme se dnes spolu podívat na jeden řetězec s potravinami tady v usa. Je drahý, je skvostný a jmenuje se Whole Foods.

22.11.2015 v 1:33 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2511x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Kohoutek

Jak se vydělává na flipování domů v Los Angeles

Dnes se spolu podíváme, jak dá vydělat na koupi a prodeji domu v Los Angeles. Dnes se dá vydělat na všeličemž.

12.10.2015 v 0:48 | Karma: 14,54 | Přečteno: 1540x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  16:13

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  16:10

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ÓČKO rozšiřuje spolupráci s influencery, odemyká jejich prémiový obsah

24. dubna 2024

ÓČKO prohlubuje spolupráci s předními českými videomakery a podcastery. V novém projektu O UNLOCKED...

Z léčebny za odměnu do fast foodu. Obézních dětí přibývá, i kvůli rodičům

24. dubna 2024

Premium Dětí s obezitou přibývá. „Z naší praxe nic nenasvědčuje tomu, že by se situace měla lepšit, spíše...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik